divendres, 9 de maig del 2008

El lucrativo negocio del niño


La huelga de hambre que la semana pasada realizaron cuatro madres guatemaltecas a quienes robaron sus bebés —todas niñas— para venderlos a matrimonios extranjeros bajo la figura de la adopción ha conseguido sensibilizar a los guatemaltecos sobre un delito que parecía sepultado tras la aprobación, en diciembre de 2007, de la nueva Ley de Adopciones. Así,una denuncia telefónica alertó el martes a la policía sobre la existencia de una casa “sospechosa” de servir de guardería clandestina. Leer noticia en El Pais
El fil dels robatoris de criatures a Guatemala per satisfer la demanda d'adopcions per part d'estrangers, sobretot nordamericans,ha portat a desenmascarar el trafic il·legal de menors on hi estant implicades persones properes al poder o de dins mateix de les institucions del país. Per això és tan dificil acabar amb la corrupció i amb l'explotació dels més febles. Tinguem-ho present, Guatemala no pot garantir la procedencia dels menors que dóna en adopció i això les famílies ho han de saber. Un cop dit això, que cadascú actuï segons la seva consciencia.

3 comentaris:

el fil vermell ha dit...

hola,
ostress quina noticiaa..
Ja te enviat el meu treball que em vas demanar!

AnnA

L'AUTORA ha dit...

Si, Anna, perdona per no dir-te res. L'he rebut i m'ha agradat. Es molt extens i està molt ben organitzat. Si jo fos del tribunal et posaria un 10.
Ja veus de vegades en alguns països l'adopció no és tan clara ni transparent i es un tema que personalment em preocupa molt. Cap criatuta ha de sortir del seu país d'origen de manera fraudulenta o amb enganys o perquè els corruptes en treguin un profit economic.

L'AUTORA ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.